15 Eylül 2010 Çarşamba

12 Dev Adam

12 Dev Adam beklentilerin çok üzerine çıkarak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Amerika ile birlikte finale yükseldi ve 2. olarak gümüş madalyayı aldı. Açıkçası Tanjevic yönetiminde önceki şampiyonlara bakıldığında kimse finali mümkün görmüyordu. Slovenya, Sırbistan gibi güçlü ekipleri geride bıraktılar. Tüm takım iyi oynarken özellikle ilk maçlarda Ersan İlyasova ön plana çıkan isimdi. Ancak son iki maçta Ersan kayboldu. Ömer Aşık'ın da iyi oyununu son iki maça taşıyamaması belki de altın madalyaya ulaşamamızda en büyük etken oldu. Aslında finale çıkınca gerek içeriden gerek dışarıdan takıma finale kadar çıkıldı bu da yeter düşüncesi empoze edildi. Bence özellikle de savunma sertliği olarak Sırbistan Amerika'dan çok daha dirençli ve zor bir takımdı. Bence Sırbistan'ı yenmek Amerika'yı yenmekten daha zordu. Oyun tutturamamıza rağmen ilk devre skorun açılmasına izin de vermedik. Ancak gerek bu mental rahatlık gerek de hemen önceki gün oynanan zorlu Sırbistan maçından sonra dinlenme imkanının bulunmaması bizi yıktı. Amerika oyuncularının fiziki üstünlüğünü iyi kullandı. Bunlar da bir yana asıl fark yaratan Kevin Durant'ın olağanüstü performansı oldu. Neticede finalde kaybetik. Tabiki buraya kadar gelmemiz büyük bir başarı ama bundan sonra hedefimiz hep şampiyonluklar olmalı bu noktaya eriştikten sonra geriye gitmemeliyiz. Hıncal Uluç bugünkü yazısında güzel bir noktaya değinmiş. Ligde oynayan amerikalı oyuncuların genelde vasat oyuncular olduğunu ve bizim oyuncularımızın önünü tıkadığını belirtmiş. Federasyon bu konuda gerekli önlemleri alırsa oyuncularımızın aldığı süre ve de milli takımımızın kadro derinliği artacaktır.
    Bu turnuvada önemli bir kazanç Sinan Güler oldu. Müthiş savunması ve dinamizmi ile gerçekten izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Ben onu tarz olarak Ömer Onan'a benzetiyorum adeta Ömer'in genç versiyonu.
   Bütün bunlar bir yana 12 Dev Adam arasında fazla süre alamayan Barış Ermiş, Cenk Akyol ikilisinden en az birinin yerine bir Mirsad Türkcan alınsaydı daha da tabanca gibi bir takım olmaz mıydık diye düşünmüyor değilim.
   Her şeye rağmen bu yaz 12 Dev Adam bize kendileri gibi dev bir heyecan, sevinç ve de en sonunda gurur yaşattılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder