12 Aralık 2010 Pazar

Ankaragücü: 2 - Fenerbahçe:1


Ankaragücü daha önce kupa maçında da yaptığı gibi 2.yarıda Fenerbahçe'nin üzerine gelerek maçı kazandı. Sestak'ın attığı 2.gol gerçekten jeneriklikti. Bütün sahayı topla geçip 4 kişinin arasından topu bıraktı Volkan da garip bir şekilde seyretti. Fenerbahçe'nin sezon geneline baktığımızda hep ilk yarılarda istediğini yapan ve sonuca giden ikinci yarılarda ise skoru korumaya çalışan çoğu zaman bunu beceremeyen ve oyunu sıkıştıran bir tarzda olduklarını gördük. Aykut Kocaman maç berabereyken veya Fenerbahçe gerideyken oyuncu değişikliği yapma konusunda çok geç kalıyor ve genelde değişiklikleri yanlış yapıyor. Niang'ın fizik gücünde 3 haftadır büyük düşüş olmasına rağmen yerine Semih'i hiç düşünmemesi oldukça şaşırtıcı. Defans yapmasını bilmeyen zorlama sol bek Caner yenilen ilk golde başroldeydi. Andre Santos da o bölgeye çare değil. Aslında sezon başında gerçek bir sol bek almadan lige başlamanın faturasını ödüyor Fenerbahçe.
Diğer can alıcı nokta da skora etki eden oyuncu azlığı. Kanat oyuncuları ve orta saha oyuncuları skora o kadar az katkı yapıyor ki bütün yük en uçta oynayan Alex-Niang'a biniyor. Mehmet Topuz, Stoch, Dia bal yapmayan arı gibiler. Alex ve Niang'a baskı geldiğinde oyunu çözmesi gereken bu isimler maçı çevirecek kalitede değiller çünkü son vuruşlarda çok zayıflar. Hal böyle olunca ilk yarıda işi bitiremeyen Fenerbahçe hep ikinci yarılarda sıkıntı çekiyor.
Her ne kadar yönetimde devre arası transfere sıcak bakmasa da Fenerbahçe'nin transfere ihtiyacı var. Bir de büyük takım olduğunu hatırlamaya..

1 yorum:

  1. yiğitcim gel galatasaraylı ol =) ingiliz taraftarları gibi kümede kalmaya oynayan takım 30 bin kişiye oynuyo =) bırak bu istikrarsız fenerbahçeyi bak bizde istikrar var =) inşallah seneye bank asya'dayız =)) http://dailyleaks.blogspot.com/ follow me canım =)

    YanıtlaSil