15 Şubat 2011 Salı

Üzülmez Diye



İbrahim Üzülmez sözleşmesi feshedildikten sonra veda için bir basın toplantısı düzenledi. Aslında bu toplantıyı yalnız başına yapması bekleniyordu ama Yıldırım Demirören de toplantıya katıldı. Şüphesiz ki bu Üzülmez'in daha temkinli konuşmasına neden oldu. Başkan bu toplantı için türk futbol tarihinde bir ilk dedi birkaç kez. Gerçekten de söylenenlerle yapılanların bu kadar zıt olması açısından tarihe geçebilecek bir toplantıydı! Gösterilen gerekçeler o kadar temelsiz ki başkanın gösterdiği samimiyete inanmak oldukça güç. Söylenene göre Toraman'ın ortaya ettiği küfrü üzerine alınmış ve devre arasında ve de kaptan olduğu (bu iki gerekçe özellikle vurgulanıyor) halde yumruk atarak karşılık verdiği için bileti kesilmiş Üzülmez'in. Beşiktaş dünyada izlenen bir kulüp olduğu için bu karar alınmalıymış. Tabii fazlaca tutarsızlık var. Basın toplantısında daha önce kulüpte yaşanan benzer olaylar hatırlatıldığında, bizim dönemimizde değildi, antrenman sahasındaydı onlar bu devre arasında oldu yapacak başka bir şey yoktu gibi tatmin etmeyen cevaplar verildi. Daha iki gün önce federasyon başkanı Özgener'e demokrasi yok mu adalet nerede diye bas bas bağıran başkanın takım arkadaşına küfür eden Toraman'a bir ceza vermeden sadece Üzülmez'in biletini kesmesi hiç de adil olmadı.
İbrahim Üzülmez yaptığı yanlışın farkında ancak çok efendice belirttiği güzel bir nokta var ''Onca hocayla futbolcuyla çalıştığım halde neden sadece bir kişiyle sorun yaşamışım?'' diye soruyor basın mensuplarına haklı da.
Yönetim bu konuyu kulüp içinde çözmeliydi. Ceza verilecekse ise olayın iki tarafı da bundan nasibini almalıydı. İbrahim ''Üzülmez'' diye sadece onun kaptanı olduğu yıllardır oynadığı takımdan sezonun ortasında apar topar kapının önüne konmasının açıklanır bir tarafı yok. Seni şimdi gönderiyoruz ama gel sezon sonu jübile yapalım, altyapıya hoca ol sözleri ise önümüzdeki tabloya bakınca komik ve samimiyetsiz geliyor.
Gerçekten de tarihe geçecek bir basın toplantısı oldu.
İbrahim Üzülmez giderken buruk bir şekilde böyle olmasını istemezdim hakkınızı helal edin dedi ve gitti.
Çok yetenekli değildi ama canla başla oynayan adam gibi adamdı Deli İbrahim böyle gönderilmeyi haketmedi.
Beşiktaş taraftarı elbet kendince değerlendirmesine yapıp gereken tepkiyi gösterecektir.
Ancak hakemlerden federasyondan adalet bekleyenler öncelikle kendi adalet anlayışını bir sorgulamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder