12 Temmuz 2012 Perşembe

Hamit Altıntop Transferi

Spor gazetelerinin yıllardır her transfer dönemi ülkemize getirdiği Hamit Altıntop 30'lu yaşlara geldiği şu dönemde nihayet beklentilere cevap verdi ve muhtemelen son transferini ekonomik açıdan tatmin edici bir şekilde yapmak adına ülkesinin yolunu tuttu. İlk Galatasaray ilgilenmişti, milli takımda Fenerbahçe'ye gelmek için nabız yokladığı iddiaları çıktı, Fenerbahçe Kuyt'un ücretini tavan belleyip sınır koydu dendi ve en sonunda net bilgi olmamakla birlikte 4 milyon euroyu civarlarında gezdiği söylenen yıllık ücretiyle Galatasaray'a transfer oldu. Burada menajerinin iki kulübü kızıştırmasından her zamanki gibi futbolcu-menajer ikilisi kar sağladı. Kulüplerimiz de her zaman olduğu gibi birbirine düşerek daha düşük ücretler alabilecekleri bir oyuncu için ekstra ödemelere girdiler.
Hamit Altıntop geçen yıl ki Selçuk İnan transferi gibi önemli bir hamle. Maç kazandıran oyunculardan olan büyük maçlarda sorumluluk almaktan kaçınmayan bir oyuncu olduğu için yerli statüsünde olduğu için sağ bek sağ iç sağ dış gibi bir çok mevkiide oynayabildiği için Hamit biraz yüksek bir ücretle oynamayı da hakediyor sanki. Eğer sırf bu yüzden Fenerbahçe vazgeçtiyse çok büyük hata yaptı. Bunun dışında işin negatif tarafında 30 yaşında olması ve uzun soluklu ve dolgun maaşlı sözleşme yapılması, son iki yılı genellikle sakat ve çok az maç oynayarak geçirmesi var.  Her transferin riskli bir tarafı vardır zaten.
Neticede önümüzdeki sezon Hamit Altıntop Galatasaray forması giyecek iyi performansı transferdeki bu çalımın önemini arttırırken olası bi vasat performansı maliyetini gündeme fazlasıyla getirecek. Benim görüşüm Hamit fazlasıyla faydalı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder