18 Ağustos 2011 Perşembe

Arda'nın Atletico Kararı

Çok eleştirildi gidişi ancak iyi ki gitti Arda Turan. Türk futbolunun son yıllardaki en önemli oyuncusu olarak kariyerine Avrupa'da köklü bir kulüpte devam etmesi çok doğru bir karar. Hatta önceki sezon bile gidebilirdi Avrupa'ya..Ülkemizden yurtdışına giden tek tük oyuncularımızın genelde bedavaya gittiği ortamda Arda Turan'ın Galatasaray'a para kazandırarak gitmesi ne kadar vefalı olduğunu da gösteriyor. Gerçi Emenike'ye 10 milyon euro verilen ortamda 12 milyona Arda Turan gibi kaliteli bir oyuncuyu transfer etmek Atletico Madrid için de oldukça karlı oldu tabi.
Atletico tercihi çok doğru çünkü hem yeniden yapılanmaya giden bir takım hem de her zaman la liga da üst sıraları zorlayan ve Avrupa kupalarında mücadele eden bir takım. Mesela Tuncay Şanlı premier lig diye tutturup Middlesbrough,Stoke gibi vasat takımlara gittiği için futbolunda önemli bir düşüş yaşadı. Arda Turan bu hataya düşmedi ve büyük bir kulüpte oynamayı seçti.
Aguero'nun Manchester City'e gitmesiyle hücumda Arda'ya daha çok iş düşecek ama Atletico forvete Porto'dan Falcao'yu alırsa bu ikili la liga da çok can yakar.
Arda'nın yetenekleri tartışılmaz ve sakatlık yaşamazsa Atletico'da çok başarılı olup adından sıkça söz ettirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder