1 Ağustos 2011 Pazartesi

Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu


A milli takımımızın Brezilya 2014'e katılma mücadelesi vereceği takımlar belli oldu. D grubunda Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra'yla eşleştik. Hollanda tabiki grubun favorisi ama bizle yapacakları maçlarda onları favori olarak görmememiz gerekir. Milli takım eskiden beri kendinden güçlü ekiplere karşı ekstra motivasyonla daha iyi maçlar çıkarıyor. Bizim en büyük sorunumuz rahat alırız dediğimiz maçlarda puan kaybetmemiz. Son örneği Azerbaycan maçıdır. Yine aynı hataları yapmazsak Hollanda maçlarında puan kaybetsek bile 2014 hedefimize ulaşırız.
Rakiplere ayrı ayrı bakacak olursak Marwjik elinde çok teknik oyuncular olsa da Hollanda'ya oldukça sert bir futbol oynatıyor. 2010'da Brezilya'yı döve döve elediler. Finalde İspanya'ya karşı oynadıkları anti-futbol da büyük tepki toplamıştı. Kalecileri Stekelenburg iyi kaleci ama defansları çok iyi değil. Van Persie, Huntelaar gibi forvetleri var ama en çok sivrilen tek başına maç kazandırabilen iki isim tabiki Sneijder ve Robben.

 Macaristan'da yeni yeni forma şansı bulan sağ bek Pal Lazar'ı bu yıl Samsunspor formasıyla izleyeceğiz. Takımın en büyük silahı Psv'den Anzhi'ye transfer olan sol kanat oyuncusu Balazs Dzsudzsak , forvette Genoa'lı Rudolf, defansta Anderlecht'li Juhasz, orta sahada Sampdoria'dan Vladimir Koman da takımın öne çıkan oyuncuları. Asla hafife alınmaması gereken ancak bizim iki maçta da yenmemiz gereken bir takım.

Romanya'da kaleyi Pantilimon koruyor. Sol bekte Shaktar'dan Razvan Rat, sağ bekte Porto'dan Sapunaru defansta Galatasaray'dan hatırladığımız Gabriel Tamas, Sağ açıkta Dinamo Bükreş'ten Gabriel Torje, forvette Schalke'ye transfer olan Ciprian Marica ve Galatasaraylı Bogdan Stancu Romanya'nın diğer önemli oyuncuları.Özellikle Stancu Romanya'da çok şey beklenen oyunculardan biri ama Fatih Terim Galatasaray'ında fazla şans bulması zor gözüküyor. Tabi bir de meşhur Mutu var Cesena'da eski formunu yakalarsa elemelerde o da kadroya girecektir.

Fifa dünya sıralamasında Estonya 79. Andorra ise 203. sırada ve bu maçlarda puan kaybetme ihtimalimizi düşünmek dahi istemiyorum.

Rakipler bir yana esas iş bizde bitiyor. Hiddink oyuncu seçimlerini ezberden yapmaya devam ederse yine hüsrana uğrarız. Belki bu sefer bir sürpriz yapar süper ligi iyi takip edip formda oyuncuları seçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder