27 Nisan 2010 Salı

Nereden Nereye


Çok geriye gitmeyin daha geçen sezon aynı haftada zirvede bu iki takım vardı ve rakipleri onlara böyle çaresiz bakıyordu. Bu sene ise Sivas dibe kadar indi, Beşiktaş da şampiyonluk yolunda erken havlu attı. Beşiktaş kendilerini şampiyon olmuşcasına büyük bir coşku ve destekle karşılayan taraftarlarının önünde Sivas'la 2-2 berabere kaldı. Mustafa Denizli'nin beklentilerinin dışında gelişen puan kayıplarından biri daha yaşandı. Öyle ki maçı alsalar belki Galatasaray'ın önüne geçebilme şansı da yakalayabilirlerdi ki bunun da artık pek olur bir yanı kalmadı.
Bobo attığı golle yine bu takımın bankosu olduğunu gösterdi. Forvet dediğin de Bobo gibi olmalı zaten. Bu Beşiktaş'ta bir de Nobre var ki bütün sezonda hatırlanan bir maçı neredeyse doğru düzgün bir golü yok. Ama aldığı dolgun yıllık ücreti ne Beşiktaş'tan başka bir takım verir ne de Nobre rüyasında görebilir, yönetim takım içi dengeleri korumak adına bu konuya bir göz atmalı.
Sivasspor ligde kalmak için hayati bir puan aldı İstanbul'dan, iki sezon yukarılara oynadıktan sonra ligden düşmeleri büyük hayal kırıklığı olur. Rakipleri Diyarbakırspor'a karşı 4 puanlık bir avantajları var. Kalan 3 haftada iki takımla da karşılacak Kasımpaşa ve Eskişehir'in performansları da düşen takımı belirleyici olacak. Benim tanıdığım Mesut Bakkal bu 4 puan farkını iyi kullanır ve Sivas'ı düşme korkusundan kurtarır.
Beşiktaş'ın Mustafa Denizli ile sözleşme uzatması doğru bir karar. Yerine daha iyi deyip koyabileceğiniz yerli bir hoca yok. Yabancıların en kariyerlilerini de ligimizde kaybolurken çok gördük. (Tigana, Del Bosque, Aragones ve son örnek Rijkaard) Ancak bu sene kalite olarak rakiplerinin gerisinde kalan kadrolarını transferde yüzde yüz yetkili bir Mustafa Denizli ile revize etmeleri gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder