6 Nisan 2010 Salı

Hafta Sonu Böyle Geçti





Beşiktaş'a taş gibi takım dedik. Öyleydi de Eskişehir maçında ama Ernst, Tello gibi önemli isimlerden yoksun çıktığı maçta hiç tat vermediler. Roger Lemerre yönetiminde beraberliğe abone olan Ankaragücü'ne bir puan kaptırdılar. Trabzon'u konuk edecekler bu hafta İnönü'de. Derbinin anlamlı olması için bu maçı da almaları lazım. Trabzon ve Fenerbahçe'yi yenerlerse şu an geride gözükmelerine karşın şampiyonlukta yine kendilerini öne çıkarabilirler.
Açıkçası Bursaspor'un evinde İbb maçındaki kaza sonrası kazanacağından şüphem yoktu. Antalyaspor'un kötülüğünden değil, taraftarının önünde şampiyonluk için ne olursa olsun almaları gereken bir maç olduğu için böyle düşünmüştüm. Antalya'nın golü erken bulması da fikrimi değiştirmedi. Bu sezon skor koruma yönünde sıkıntılar yaşayan Antalya karşısında 2-1 geri dönmeleri pek de sürpriz sayılmaz. Bursa bu seneki performansıyla, mücadelesiyle şampiyonluğu hak etti. Gençlerbirliği deplasmanında zorlanırlar ama ordan da kayıpsız gelirlerse 3 büyüklerin gücü onları durdurmaya yetmeyebilir.
Fenerbahçe geçen haftaki Galatasaray maçının da moraliyle şampiyonluğa eskisinden daha fazla inanmış bir görüntüde çıktı Kayseri maçına. Maç boyunca da yine çok iyi oynamasalar da iyi pres yaptılar ve iyi mücadele ettiler. Özellikle Emre alkışlanacak futbol oynadı. Ankaraspor maçı dolayısıyla bay geçecekleri bu hafta 3 puanı ceplerine koyacaklar ve rakiplerinin puan kaybetmelerini bekleyecekler. Derbi öncesi maç oynamayacak olmaları avantaj da olabilir dezavantaj da bu süreci iyi kullanmalılar.
Haftanın son maçında Sivas'la Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Rijkaard'ı eleştirmemek elde değil. Yaptığı 11'de Jo ve Elano yok tek forvet diye Dos Santos oynuyor. Diyarbakır pazar günü Gaziantep'i yenseydi, Sivas'ın bu maçı kazanacağını düşünüyordum ama onların da yenilmesiyle düşme hattında biraz olsun rahatladılar. Mesut Bakkal hiç olmazsa bu maçtan bir puan çıkarır tezimi son dakikada da olsa çürütmediler. Galatasaray bu maçı kazanmalıydı. Trabzon-Fener-Sivas 3lemesi onları liderin 7 puan gerisine itti. Kadro kalitesiyle şampiyonluğun en büyük adayıyken bugün burda olmalarının faturası kimlere kesilir bilmem ama Rijkaard'ı es geçmemek lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder