29 Mart 2010 Pazartesi

Sami Yen'de Aslan Sustu Kanarya Kükredi


Derbinin favorisi olmaz derler ya hep dün akşam da öyle oldu. Fenerbahçe, maçın favorisi Galatasaray'ı Ali Sami Yen'de 1-0 yendi. İki takım da sahaya Özhan Canaydın'ı anarak çıktı. Tribünlerde de başkana dev bir pankart açıldı. Galatsaray maça hızlı başladı. Fenerbahçe ilk yarı boyunca uzun toplarla şişirme oynadı. Bir iki topta Guiza'yı kaçırmaya çalıştılar ama gol gelmedi. Galatasaray ise özellikle Dos Santos ile etkili olmaya çalıştı. Caner'in yanlış pas ve şut tercihleri hücuma çıkarken Galatasaray'ı etkiledi. İkinci yarı da doğru düzgün atak yoktu aslında. En ciddi pozisyon Jo'nun çevirdiği topta boş kaleye topu atamayan Dos Santos'undu. Sonra Andre Santos'un tacında top Selçuk'a geldi ve Selçuk uzaklardan Allah ne verdiyse vurdu gol oldu. Golde Leo Franco yüzde yüz hatalı o mesafeden o gol yenmez. Selçuk golden sonra morallendi iyi de oynadı ama yine de Fenerbahçe'de oynayacak topçu değil. Takımda yıllardır kalıyorsa Galatasaray'a belirli aralıklarla attığı bu goller sayesindedir. İlk defa yerinde oynayan Mehmet Topuz orta sahada iyi savaştı. Daum ideal orta sahada Emre'nin yanında onu oynatsa çok iyi ikili olacaklar farkında değil. Özer hücumda bir varlık gösteremese de özellikle ikinci yarı Gökhan Gönül'e defansta çok yardım etti. Alex çok etkisizdi. Keza onu marke etmekle görevli Mehmet Topal da oyunda gözükmedi. Galatasaray'ın Arda'sız rakibin kilidini açamadığını söylüyorum hep bu sezon. Yine öyle oldu. Jo, Elano, Keita, Santos bir Arda'nın yaptığını yapamadılar. Biraz Santos biraz da Keita bir şeyler yapmaya çalıştı ama yine sonuca gidemediler. Rijkaard'ın elinde böyle iyi bir kadro varken hala iyi mücadele ettik ama olmadı bahanelerinin ardına sığınması komik oluyor. Arda'yı sakat sakat oyuna sokması ve maçtan sonra sanki değişikliği zorla yapmış gibi iyi bir değişiklik değildi tarzı konuşması da ilginçti.
Fenerbahçe'nin Galatasaray üzerinde ne kadar büyük bir psikolojik baskı olduğu bugün de kanıtlanmış oldu. En kötü, en eksik zamanlarında bile çıkıp Galatasaray'ı yeniyorlar ve taraftarlarına derbi sevincini yaşatıyorlar. Golden sonra tribundeki 1162 Fenerli saha avantajını resmen ele geçirdi. Bir ara Fenerbahçeli oyuncular paslaşırken oley çekiyorlardı.
Fenerbahçe oldukça yetersiz kadrosuyla Ali Sami Yen'den sürpriz ve önemli bir galibiyet aldı. Azalan şampiyonluk şanslarını birden yeşerttiler ve gol averajıyla 2.liğe yükselerek lider Bursa'yla puan farkını 3'e indirdiler.
Galatasaray'ın Trabzon'dan sonra Fenerbahçe'ye de üstelik kendi sahasında kaybetmesi onları 4. sıraya itti ve morallerini bozdu. Haftaya küme düşmemek için oynayan Sivas'a gidecekler. Bu arada Alex'in sırtına atılan su şişesi yüzünden içerdeki bir maçlarını seyircisiz ya da tarafsız bir sahada oynayabilirler.
Şampiyonluk yarışında geride kalan Beşiktaş ve Fenerbahçe bu hafta aldıkları galibiyetlerle tekrar yarışa ortak oldu ve lige heyecan getirdiler. Kalan haftalar daha güzel geçeceğe benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder