15 Mart 2010 Pazartesi

Galatasaray:3 - Ankaragücü:0


Galatasaray, Ankaragücü'nü Jo, Keita ve Baros'un golleriyle 3-0 yendi. Galatasaray yönetimi özellikle de transferlerin kilit ismi Haldun Üstünel getirdiği futbolcularla ne kadar övünse az. Avrupa'da üst düzey liglerde oynayan futbolcuları Türkiye'ye getirmeleri diğer kulüplere de örnek olmalı. Galatasaray'da Keita bugün maçın adamıydı. Bütün gollerde imzası vardı. Performansı ve taklalarıyla Lille'deki yıllarını hatırlattı. Galatasaray bugün Arda'sız ve Kewell'sız 11'iyle bile çok rahat bir galibiyet aldı ve bu sene bu lige fazla olduğunu gösterdi. Oyuna sonradan giren Baros'un golle dönmesinin uzun süre forvet sıkıntısı yaşayan Galatasaray'a nefes aldıracağı kesin.
Ankaragücü ise geniş oyuncu rezervinin ve Rothen, Sapara, Vittek, Vassell, Geremi gibi icabında büyük takımlarda bile oynayabilecek yabancı oyuncularının varlığına karşın ısrarla futbol adına ortaya bir şey koymamakta direniyor. Roger Lemerre'in şu ligde şu kadroyla şimdiye kadar en kötü 3-4 galibiyet alması lazımdı. Bu gidişin sonu hayra alamet değil.
Galatasaray bu kadrosuyla bütün maçlarını fazla da zorlanmayarak alabilecek güçte. Yeter ki Rijkaard işleri yüzüne gözüne bulaştırmasın. Bence şampiyonlukta en büyük rakipleri ne Beşiktaş ne de Fenerbahçe. Şu anki görüntüde bir tek Bursa onları zorlar gibi gözüküyor. Galatasaray yerli-yabancı bu kadar geniş ve kaliteli bir kadroya sahipken şampiyon olamazsa gerçekten de sürpriz olur. Yine de geçmiş maçlarda gördük ki her takım puan kaybedebiliyor ve daha 9 hafta var. Bakalım bu 9 hafta sonunda ortaya beklenen sonuç mu çıkacak yoksa bir futbol sürprizi mi göreceğiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder