9 Mart 2010 Salı

Nakavt / Knock Out



Eskişehir deplasmanı Galatasaray'a ters geliyordu. Yine öyle oldu. Eskişehir evinde 2-1 kazandı. Es-es'in golleri Koray Arslan'dan Galatasaray'ınki tartışmalı bir penaltıyla Elano'dan geldi. Bu maçı alsaydı şampiyonluk yolunda önü çok açılacaktı Galatasaray'ın ama yapamadılar. Rijkaard şu kadroyla ligi nasıl domine edemiyor anlamak mümkün değil. Basında aksini iddia edenler olsa da Galatasaray'ın kadro kalitesi en büyük rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın üstünde. Maçı tek başına değiştirebilecek çok sayıda oyuncuları var. Ama Rijkaard bu oyuncuları verimli kullanamıyor. Örneğin Gerets görevde olduğu dönem çok eleştirilse de elindeki malzemeyi iyi kullanan bir hocaydı. Rijkaard ise malzemenin hakkını pek veremiyor. Yenilgide milli maçları neden göstermiş. Galatasaray ligdeki en geniş kadroya sahip takım ve özel maçlarda çok yüksek tempoyla oynanmadığını düşünürsek bu bahanesi pek geçerli değil. Rıza Çalımbay taktiğini başarıyla uyguladı. Normalde sağ bek oynayan Koray Arslan'ı orta sahanın sağında oynattı ve bu oyuncudan gelen gollerle maçı kazanmayı bildi.
Eskişehirspor harika taraftarıyla süper lige çok yakışıyor. Es-es bando evde maç izlerken beni bile havaya sokuyor. Sahadaki oyunculara büyük destek verdiklerine şüphe yok. Euro 2016 adaylığı için açtıkları ''Sure We Can'' pankartı da ne kadar duyarlı olduklarını gösteriyor. Eskişehir'de maçın adamı tabiki iki golü de atan Koray Arslan nam-ı diğer k.a. idi. Bu daha önce de dikkatimi çekmişti. Ligimizde formasına adının da soyadının da sadece baş harfini yazan başka bir oyuncu görmemiştim. Koray Arslan nam-ı diğer k.a. bugün attığı gollerle Galatsaray'ı k.o yani nakavt yapan oyuncu oldu. Rıza Çalımbay da kendisinden fizik ve kariyer olarak büyük görünen Rijkaard'ı nakavt etmeyi başardı bu gece.
Bu sonuç en çok Bursa'ya yaradı. Eksik maçlarını kazanırlarsa lider olacaklar ve anadoludan şampiyon çıkmaz tezini çürütmeye iyice yaklaşacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder