9 Mart 2010 Salı

Kocaman Bir Adım


Bu sezon Daum yönetiminde İstanbul'un anadolu yakasındaki bir anadolu kulübü gibi oynayan Fenerbahçe Santos'un golüyle 1-0'lık zar zor bir Antalyaspor galibiyeti alarak 7 maçlık kazanamama zincirini kırdı. Anadolu takımı gibi diyorum çünkü golden sonra Daum yine skorun üzerine yattı ve Selçuk, Deniz gibi değişikliklerle skoru korumak için oynadı. Antalya'da Necati ve Jedinak'ın formda olmaması da buna etken oldu, yoksa önceki puan kayıplarında olduğu gibi rakip cezayı kesebilirdi. Mehmet Özdilek neden ilk 11'de iyi top yapan ve hızlı oynayan Ertuğrul Aslan'ı tercih etmedi ya da maçta sürekli hatalar yapan Korhan'ı 75 dakika nasıl sahada tuttu anlamadım. Balili'den de geldiği günden beri fazla yararlanmıyor. Halbuki tam deplasman golcüsüdür. Kilo almış ama Veysel'den faydalı olacağı kesin. Veysel de bu temposuyla artık bank asya ligine yönelmeli. Bu arada dikkat çekici bir şey de Fenerbahçe'de uzun yıllar kadroda bulunan Gürhan Gürsoy ve Kerim Zengin'in Antalya'da bile ilk 11 oyuncusu olamaması. Demek ki her zaman yeterince şans verilmedi deyip büyük kulüplere yüklenmemek lazım.
Neticede Fenerbahçe kazandı kazanmasına ama şampiyon olur dedirten bir takım, bir futbol yok ortada. Önemli bir detay tribünlerin dolu olmasıydı. Bunun sebebi de bilet fiyatlarında bir nebze indirim yapılması yoksa seyircileri stada gitmeye teşvik eden bir futbol yok.
Maçı izlerken gözüm tribündeki Aykut Kocaman'a takılıyor. Gözlerinden belli içi acıyor takıma. Yönetim iş işten geçmeden Daum'un yerine onu getirse şampiyonuk yolunda ''Kocaman'' bir adım atmış olur yoksa takımın üzerindeki bu ölü toprağının atılması zor gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder