21 Mart 2010 Pazar

Trabzon Güneş'li


Trabzonspor, Galatasaray'ı 1-0 yendi. Emre Güngör'ün defansta yaptığı hatayı Colman affetmedi. Arda'nın oynamadığı maçlarda Galatasaray rakibin kilidini açmada büyük sıkıntı yaşıyor. Keita zaman zaman iyi oynasa da Elano'nun sahaya çıkıp maç kazandırdığı bir performans göremedik bu sezon. Dos Santos ve Jo da maça ağırlığını koyamıyorlar. Baros ve Kewell'ın maç kazandırma özelliği vardı. Bu oyuncuların eksiklikleri bu yüzden Galatasaray'ı sarstı. Bugün Rijkaard 1-0 gerideyken yine Elano'yu yanına çağırdı ve Baros'u sahaya sürdü. Oysa açı çevirmek adına Elano yerine Barış Özbek-Mustafa Sarp ikilisinden birini çıkarıp risk almalıydı.
Trabzonspor, Şenol Güneş'in gelişiyle yakaladığı çıkışı sürdürüyor. Pozitif bir futbol oynuyorlar. Kaleci Onur Kıvrak, Giray Kaçar, Ceyhun Gülselam, Umut Bulut Şenol Güneş geldiğinden beri büyük aşama kaydettiler. Bugünkü maçta Şenol Güneş'in tek yanlışı Engin Baytar'ı sol kanada çekmesiydi. Bu hamleyle Cale savunmada yalnız kaldı ve Dos Santos oradan tehlikeli ataklar geliştirdi. Trabzonspor Şenol Güneş'le seneye şampiyonluğa oynar ancak birkaç tane büyük takımlarda oynayabilecek oyuncu almalılar. Teofilo gibi Trabzon'un kalitesine yakışmayan zayıf halkalarla yollar ayrılmalı.
Galatasaray bugün yenilse de haftaya derbide Fenerbahçe'nin işi çok zor. Çünkü Galatasaray daha iyi oynuyor ve derbide kendi sahalarında olacaklar. Arda da bu maça yetişir.
Bugünkü skor en çok Bursa'ya yaradı. Maç eksiğiyle 2 puan öndeler ve yarın Denizli'yi de yenerlerse 5 puanlık müthiş bir avantaj yakalayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder