27 Nisan 2010 Salı

Rijkaard Zayıf Ertuğrul Pekiyi


Merakla beklenen Galatasaray Bursa maçında gol sesi çıkmadı. Bursa sadece iki puan kaybetmedi liderliği de Fenerbahçe'ye kaptırdı. Galatasaray için ise sonuç tam bir hayal kırıklığı. Ligin tartışmasız en iyi kadrosunu elinde bulunduran Rijkaard buraya gelmiş en kariyerli hocalardan da olsa bu sezon tek kelimeyle çuvalladı. Başka bir açıklaması yok bugünkü Galatasaray'ın. Oyuncular hep verimsiz oldukları bölgelerde...Defansif özelliği az Caner'i sol bekte oranın yerleşmiş adamı Balta'yı stoperde, Elano'yu defansif orta saha pozisyonunda oynatıyor. Kazanması gereken maçta bütün sezon takımın eline baktığı Arda'yı kenara alıp umudunu savruk Jo'ya bağlıyorsa bu Rijkaard'ı eleştirmemek, gelinen noktada sorumlu tutmamak mümkün değil.
Galatasaray bir mucize olmazsa ligi 2. sırada bile bitiremeyecek ve şampiyonlar ligine gidemeyecek. Yapılan onca yıldız transferi ve harcanan paralara karşılık olarak şampiyonlar ligi vizesi alamamaları maddi, manevi kulüpte yıkım oluşturacak bir hadise. Tüm bunlar gösteriyor ki kim olursanız olun kariyeriniz ne kadar başarılı olursa olsun içinde bulunduğunuz ligi çok iyi analiz etmeniz gerekiyor. Hele de o ülkede yabancıysanız burdaki hassasiyet iki katına çıkıyor. Kasımpaşa'daki Yekta'dan, Ankaragücü'ndeki Murat Duruer'e kadar rakibinizi tanımanız gerekiyor. Ben sistemimi uygularım herkesi yenerim mantığı çoğu zaman insanı yanıltıyor.
Bursaspor'u alkışlamak lazım. Neredeyse bütün atakları bilinçli ve organizasyonlar, kimin nereye gideceği nasıl top alacağı önceden çok iyi çalışılmış. Ertuğrul Sağlam kısıtlı olanaklardan çok iyi bir takım ortaya çıkardığını bu büyük maçta tekrar gösterdi. Bekir Ozan, Hüseyin, Ergiç 3lüsünden birinin yerine Battaglia'yı oyuna sürüp kazanmak için risk alabilirdi ama bunu yapmadı. Sercan yetenekli bir oyuncu özellikle de hızıyla çok etkili ancak son vuruşları oldukça zayıf maçta da girdiği gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Volkan Şen yine iyi futbol oynadı ve ortalarıyla etkili oldu.
Bursaspor liderliği kaybetse de şampiyonluğu henüz kaybetmedi yapmaları gereken moralleri bozmadan kalan iki maçlarını da kazanıp beklemek. Şampiyon olamasalar da Beşiktaş'ı ve Galatasaray'ı geride bırakıp ikinci olmaları bile büyük başarı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder