30 Mayıs 2011 Pazartesi

Transfer Sezonu

Transfer sezonu başladı. Kulüpler bir bir anlaştıkları oyuncuları açıklıyorlar. Bu yılın öncekilerden farkı 3 büyüklerin elini çabuk tutması oldu. Eskiden kamplar biter transferler ancak takıma katılırdı. Bu yıl ise kampa tam takım gitme düşüncesinin hakim olduğunu görmek sevindirici.



Beşiktaş, Trabzon'la sözleşme uzatmayan Egemen Korkmaz'ı aldı. Birinci sınıf bir stoper olmasa da Türkiye çapında iyi bir alternatife sahip oldular. Gençlerbirliği'nin forveti Mustafa Pektemek'i 4milyon euro + Ali Kuçik karşılığında transfer ettiler. Pektemek birkaç yıldır adından söz ettiren yetenekli bir oyuncu ancak 11'de ne kadar şans bulabilecek orası soru işareti..Ali Kuçik ikinci yarı Buca'daki performansıyla aslında kolay gözden çıkarılacak bir oyuncu olmadığını gösterdi, Gençlerbirliği'nde başarılı olabilir. Bunların yanında Rapid Vien'den Veli Kavlak ve Tanju Kayhan, Leverkusen'den ise Burak Kaplan alındı. bu 3 transfer kadro şişkinliği yaratacak gibi duruyor, gereklilikleri tartışılır.



Fenerbahçe, Karabük'ten Emenike'yi 9 milyon euro karşılığında transfer etti. Emenike'yi basın sezon boyunca fazla abarttı. Şampiyonlar liginde oynayacak bir takım böyle yüksek bir bedeli gözden çıkarmışken neden avrupa çapında bir forvet almadı anlamak çok güç. Gençlerbirliği'nden Orhan Şam 3.5 milyon euro karşılığında alındı. Sağ bek olarak adı geçse de esas mevkiisi stoper defans için iyi bir takviye. Kayseri'nin milli stoperi Serdar Kesimal de Fenerbahçeli oldu. Serdar bu seneki performansıyla öne çıkan defanslardan biriydi, faydalı olacaktır.



Galatasaray, teknik direktörlüğe Fatih Terim'i getirerek transfer piyasasına hızlı giriş yaptı. Selçuk İnan'ı bonservis ödemeden transfer ettiler. Trabzonspor'u Burak Yılmaz'la birlikte zirveye taşıyan Selçuk milli takımda da düzenli oynamaya başladı her şeyden de öte Galatasaray'ın ihtiyacı olan bölgenin oyuncusu olması bu transferi önemli kılıyor. Forvete geçen sezon Bolton'da oynayan İsveçli Elmander'i aldılar. Kariyerine bakıldığında fazla gol atmış olmasa da İngiltere liginde düzenli oynamış, fiziği güçlü bir oyuncu olduğu için Türkiye'de eskiye nazaran daha çok gol atması sürpriz olmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder