9 Ekim 2010 Cumartesi

Almanya:3 - Türkiye:0

Bütün hafta maçtan ziyade Mesut Özil konuşuldu. Kaçan balık büyük olur hesabı iç geçirildi, bazıları da Mesut'un tercihini eleştirdi. Mesut şüphesiz çok iyi bir oyuncu ancak bir Maradona değil. Oynadığı takıma tek başına sınıf atlatamaz. Takım oyununu makine gibi oynayan Almanya'nın bir dişlisi Mesut. Bizim milli takımımızda Almanya'daki görüntüsünü çizmesi çok zor. Bizse elimizdeki değerleri konuşacağımıza hala Mesut'u nasıl kaçırmışız onu konuşuyoruz. Devşirme oyuncularımızdan Hamit Altıntop dışında kim katkı verdi ki bu takıma? Aurelio, Nuri Şahin, Halil Altıntop, Mevlüt Erdinç..Hangisi Almanya'daki Khedira, Podolski gibi katkı sağladı? Hangisi milli takımda Hamit gibi tutunabildi? Merak ediyorum kariyerinde hiçbir önemli başarısı olmayan Halil Altıntop'a kim bu kadar şans tanır bizden başka? Mesela Umut Bulut'tan ne fazlası var bu adamın? Dünkü maçta halini gördük daha önce de gördük fırsat harcamada üstüne yok.

İyi kaleci kötü gol yer derler ancak Fenerbahçe'nin, milli takımın yıllardır kalesini koruyan Volkan Demirel'in dünkü yediği gollere bahane olmuyor bu deyiş çünkü bu tip golleri çok sık yiyor. Kaleci demişken Sinan Bolat milli takıma çağrılmayınca menajeri davet gelmesi halinde oyuncunun Belçika için oynayabileceğini açıkladı. Sinan iyi bir kaleci en azından kadrodaki Hakan Arıkan'dan daha iyi, sonra yine elimizden kaçırdık denmesin de.

Spor yazarları Hiddink'i ligteki maçlara gitmediği için eleştiriyor. Kadro seçimi bu eleştirileri haklı çıkarıyor. Şampiyonlar Ligi ve La Liga'da 11'de oynayan Mehmet Topal kadroda yok. Aurelio, Selçuk gibi formsuz isimler kadroda var enteresan. Yine formda ve düzenli olarak 11'de oynayan Volkan Şen'i de kadroda göremiyoruz. Milli takımımız form düzeyinden ziyade daha önceden tanınan bilinen oyuncuların seçilmesiyle kuruluyor. Madem böyle olacaktı, kadroda bir revizyon, yenilik, gençleştirme yapılmayacaktı niye dünyanın parası Hiddink'e verildi. Bunu Oğuz Çetin de yapabilirdi. Hiddink ismi beklentilerimizi yükseltti ama madem bu oyuna bu kadroya kanaatkar olacaktık niye yerli bir teknik direktörümüze kendini gösterme şansı vermedik Almanya'nın Löw'e verdiği gibi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder