25 Ekim 2010 Pazartesi

Fenerbahçe:0 - Galatasaray:0


Maçtan önce genel kanı Fenerbahçe'nin maçı kazanacağı yönündeydi ama derbilerin favorisi olmaz klişesi bir kez daha kendini gösterdi. Maçın tahminlerin aksine hem alt hem de berabere bitmesi en çok iddaanın işine gelmiştir heralde.  Bütün hafta medya rüzgarını arkasına almak Fenerbahçe'yi korkulduğu gibi rehavete sokmuş, iddaada bile kazanmasına çok düşük şans tanınan Galatasaray ise hırslanmış. Dolayısıyla maçın başlamasıyla Fenerbahçe'nin tutuk Galatasaray ise beklenenden çok daha dirençli olduğunu gördük. Fenerbahçe'de vasatın üzerine çıkan oyuncu olmadı. En iyi oyuncunun Yobo olduğunun altını çizmek gerek. Arkasına hiç adam kaçırmadı ve yerinde müdahaleler yaptı. Galatasaray'da ise Pino geldiğinden beri en iyi futbolunu oynadı ve takımının en iyisi oldu. Baros'un yokluğunda forvet eksikliğini kapattı. Fenerbahçe'de Dia-Alex-Stoch-Niang'lı hücum hattınını Galatasaray orta sahada basarak ve top aldırmayarak durdurdu. Stoch ve Niang ikinci yarı biraz hareketlense de Dia tüm maç yokları oynadı. Aykut Kocaman zaten idman eksiği olan Alex'in yerine Semih'le başlasa ilerde daha çok top tutabilirlerdi. Hagi ise Hakan Balta yerine İnsua'yı koyup sol kanadı daha aktif kullanabilirdi. Galatasaray'da Cana-Sarp-Ayhan'lı orta saha rakibe iyi bastı ve oyun bozdu. Orta sahadaki topları genelde bu üçlü kazandı Dia ve Stoch'tan destek göremeyen Mehmet Topuz ve Emre'ye üstünlük sağladılar.
Galatasaray'da Hagi çok yeni gelmesine karşın önce yenilmemeyi düşünerek akıllı bir sistemle oynadı ve oyuncu değişiklikleriyle orta sahayı diri tuttu. Aykut Kocaman ise etki gösteremeyen hücum hattında değişikliğe çok geç giderek saha avantajını kullanamadı.
Galatasaray'ın da son yıllarda derbilerde üstünlük kuran Fenerbahçe'nin de şampiyon olamamalarındaki en büyük etken diğer takımlarla yaptıkları maçlarda kaybettikleri sürpriz puanlar. Bu yüzden derbinin berabere bitmesi Galatasaray'ı Kadıköy'de yıllar sonra galip gelmeye ilk kez bu kadar yaklaşıp da kazanamadığı için Fenerbahçe'yi ise 10 yıllık galibiyet serisini devam ettiremediği için memnun etmese de aslında iki taraf için de büyük bir kayıp sayılmaz.

1 yorum: