22 Ekim 2010 Cuma

Rijkaard Dışarı Hagi İçeri


İyi futbolcudan iyi hoca olmaz derler. Rijkaard bu sözü doğruladı ve 1.5 yıllık Galatasaray serüveninde Ali Sami Yen'den Seyrantepe'ye geçemeden kovuldu. Aslında Rijkaard'la Galatasaray'ın baştan beri kimyası hiç uyuşmadı. Özellikle geçtiğimiz sezon tarihinin en kaliteli kadrosunu kuran Galatasaray 3 kulvarda hüsrana uğradı. Başarısızlıklar bir yana Rijkaard'ın kötü gidişatta oyuncuları ateşe atan tutumu hep eleştirildi. Artık Türkiye'ye alıştı başarılı olacak diyen yönetim yeni sezona da Rijkaard'la girdi ancak 8 hafta sonunda aynı yönetim Rijkaard'a kapıyı gösterdi. Rijkaard geçen sezon tüm olumlu şartlara karşın takıma hiçbir katkı sağlayamayarak başarısız oldu. Galatasaray yönetimi yeni sezona Rijkaard'la girmemeliydi. Bu bir tercihti. Kariyerinde Hollanda ve Barcelona olan bir hocaya güvendiler ve yeni sezona da onla başladılar. Ancak 8.hafta Rijkaard'a arkandayız diyenlerin artık git demesi bu tercihi yönetimsel bir hataya dönüştürdü.

Dere geçerken at değiştirilmez ama her şey çok ters gitti ve değişim kaçınılmaz oldu. Peki bu değişimi geçmişteki kısır döngüyle mi yapmak zorundaydı Galatasaray yönetimi? Gündeme gelen ilk isim yine Fatih Terim oldu. Fatih Terim gibi başarılı bir hoca milli takım ve Galatasaray'ın can simidi olmamalı. Terim, yönetimin teklifini reddederek herkesi şaşırttı. İyi de yaptı. Kendi kurmadığı bir takıma 8.haftada gelip daha önceden sıkıntılı maçlar yaşadığı Fenerbahçe derbisi önünde start vermesi çok cazip bir teklif sayılmaz.

Yönetimin ikinci tercihi şaşırtıcı bir şekilde Hagi oldu. İyi futbolcudan iyi hoca olmaz tezine örnek teşkil eden bir başka isimdi Hagi. Galatasaray'daki ilk teknik direktörlük deneyiminde başarılı olamamıştı. Şimdi neye dayanarak takımın başına getirildi gerçekten de ilginç. Galatasaray'ın kadrosu gayet iyi olduğu için Hagi takım kurmakta fazla zorlanmayacak ancak hocalık vasıflarını bu sefer ortaya koymak zorunda. Hagi bugün Türkiye'ye gelecek ve derbide takımın başında olacak. Galatasaray yönetimi takımın başına yanlış bir zamanda yanlış bir isim getiriyor. Anlaşma 1.5 yıllık ancak Galatasaray-Hagi beraberliğinin bu kadar uzun süreceğini sanmıyorum. 2.5 yıllık sözleşme isteyen Hagi'ye 1.5 yıllık sözleşme teklif edilmesi yönetimin uzun vadeli çözümden çok günü kurtarmanın derdine düştüğünün işaretidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder