10 Mayıs 2010 Pazartesi

Balıkesirspor 2.Lig'te


Bugün bir Balıkesirli olarak çok mutlu bir gün yaşadım. Şehrimin takımı Balıkesirspor nihayet 2. lige yükseldi. Aslında bu sezon başından beri takım iyi gidiyordu ama daha önceki yıllarda final maçlarında hep son dakikalarda kaybettiğimiz için biraz da nazar değmesin diye Balıkesirspor'u buraya hiç yazmadım. Ama bugün Keçiören'i 3-0 yenip 2.lig garantilendikten sonra bu yazıyı yazmanın zamanı geldi.
Balıkesirspor, teknik direktör Ergün Ortakçı ile sezon başından beri iyi bir hava yakaladı. 3.lig 1.kademeyi lider bitirdikten sonra, 3.lig yükselme grubunu da uzun süre lider olarak götürdüler. Son haftalara yakın tökezlemeler biraz yürekleri ağızlara getirdiyse de toparlanmayı bildiler ve 2.lige yükseldiler.
Balıkesir futbolu çok seven ve tribün kültürü olan bir şehirdir. Gönül ister ki Bucaspor gibi hızlı bir çıkış yakalasınlar 2.lig, 1.lig derken süper lige kadar yükselsinler. Bugün süper lige bakınca İstanbul Belediyespor gibi seyircisiz takımlar olacağına Balıkesirspor gibi taraftarı olan şehir takımlarımız olsa ligimiz çok daha renkli ve güzel olurdu.
Balıkesirspor'da bu sene forvet Ali Öztürk oynadığı futbol ve attığı gollerle dikkat çekti. Bir diğer forvet oyuncusu Sinan Uzun genç ve gelecek vaad eden bir oyuncu. Orta sahada Berkay Günay, Emre İşçiler defansta ise Fenerbahçe'den kiralık gelen Uğur Arslan Kuru sezon boyunca dikkat çeken ve takımı sırtlayan oyuncular oldular.
Şimdi Balıkesirspor kendisini başarıya ulaştıran önemli isimlerle yoluna devam etmeli ancak 3.lig seviyesinde iyi sayılacak bu kadrosunu 2.ligin zorluğuna ve kalitesine yakışacak oyuncularla mutlaka takviye etmeli ve yine bulunduğu yerde zirveye oynayacak bir takım oluşturmalı. Çünkü bu şehir bu taraftar en iyisini hak ediyor ve kulübüne her koşulda destek oluyor.
Seneye Balıkesirspor'umuzu 2.ligde güzel günler bekliyor. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah 1.lige ve süper lige yükselme sevincini de yaşarız.
Tebrikler BALKESLER

1 yorum: