17 Mayıs 2010 Pazartesi

Bursa Şampiyon

Bursaspor Beşiktaş'ı 2-1 yendi ve Fenerbahçe'nin 1-1 berabere kalmasıyla şampiyonluğunu ilan etti. Bunun adı anadolu devrimidir ve bu yıllardır süregelen bizi şampiyon yapmazlar, yapmadılar bahanelerinin tükenişidir. Ertuğrul Sağlam'a denecek tek şey helal olsun olur. Kısıtlı bütçeyle harika bir iş başardı ve şampiyon Bursaspor efsanesini yarattı. 3 büyükleri şampiyon yapmak değil mesele böyle kısıtlı imkanların içinde bir şampiyonluk kazanmak. Bugün Ertuğrul Sağlam Türkiye'nin en iyi hocası olduğunu kanıtladı. Kimse kusura bakmasın. Yıldızlarla dolu kadrosuyla Rijkaard, sınırsız imkanlarıyla Daum bugün neredeler?
Bursaspor sezon başından beri oynadığı futbolla kesinlikle bu şampiyonluğu haketti. Yönetimi, kadrosu, taraftarı, şehriyle kenetlendiler ve hafızalardan silinmeyecek bu müthiş başarıyı birlikte yakaladılar. Seneye şampiyonlar ligine direkt katılacaklar. Şampiyonlar liginde yetersiz kalırlar diye hayıflanan medyaya soruyorum son yıllarda iş yapar gruptan çıkan dediğimiz 3 büyükler ne yapabildi de Bursaspor'u tartışıyoruz?
Türkiye'de ilk defa 3 büyükler ve Trabzonspor'un haricinde bir şampiyon çıktı. Önceki yazılarda da hep söyledim bu büyük bir devrim. Bu şampiyonluk Türk futbolu ve Türk antrenörleri için büyük bir adımdır. Artık her anadolu takımı doğru hamleleri yaparsa şampiyon olabileceğini biliyor. Her zaman ülkemizde daim olan yabancı hoca hayranlığına inat kendi antrenörlerimizin de ne kadar başarılı olabileceğinin kanıtı bugün yaşandı.
Bursa camiası bu şampiyonluğa ne kadar sevinse azdır. Hocalarının, yönetimlerinin, oyuncularının kıymetini iyi bilsinler, sırf iyi günde de değil yarın bir gün işler biraz aksadığında Sivasspor'un yaşadıklarını  Bursa yaşamasın.
Şampiyona selam olsun. Tebrikler Bursaspor, tebrikler Ertuğrul Sağlam bu anadolu devrimini gerçekleştirdiğiniz ve Türk futbolunun önünü açtığınız için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder