21 Mayıs 2010 Cuma

Maradona Kadrosunu Açıkladı

Kaleciler: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania), Diego Pozo (Colon)
Defans: Gabriel Heinze (Marsilya), Martin Demichelis (Bayern Münih), Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield), Walter Samuel (Inter), Clemente Rodriguez (Estudiantes), Nicolas Burdisso (Roma), Ariel Garce (Colon)
Orta saha: Javier Mascherano (Liverpool), Jonas Gutierrez(Newcastle United), Angel Di Maria (Benfica), Mario Bolatti (Fiorentina), Juan Sebastian Veron (Estudiantes),Javier Pastore (Palermo), Maxi Rodriguez (Liverpool)
Forvet: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Carlos Tevez (Manchester City), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Diego Milito (Inter), Martin Palermo (Boca Juniors)

Bu kez teknik direktör olarak kupayı kaldırmak isteyen Maradona'nın dünya kupasına götüreceği 23 kişilik kadro bu. Veron, Palermo Arjantin liginde iyi bir sezon geçirseler de artık mücadelenin ön plana çıktığı futbolda kıran kırana geçecek olan kupa maçlarında ne kadar faydalı olurlar biraz şüpheli. Yine de isim isim bakıldığında hücum hattı en iyi takım kesinlikle Arjantin olacak kupada.  Maradona ile kıyaslanan Messi bu kupayı kaldırıp büyük futbolculuğunu taçlandırmak isteyecek. Higuain bu sezon toplamda 29 gol attı. Milito ise İnter'e Eto'o'dan bile daha faydalı oldu bu sene attığı gollerle. Tüm bu artılara rağmen Maradona'nın takımı eleme grubunda hiç güven vermedi ve beklenmeyen kayıplar yaşadı. Kadro kupayı kaldırmaya müsait de olsa ben de tüm dünyanın kadroya çağrılmamalarını eleştirdiği gibi çok iyi sezon geçiren bir Javier Zanetti ve Cambiasso ile savunma hattında işlerini daha sağlama almalılardı diye düşünüyorum. Olası bir başarısızlıkta oyuncu tercihleri Maradona'nın başını ağrıtacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder