5 Mayıs 2010 Çarşamba

Hakeden Kazandı


Ziraat Türkiye Kupası Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Trabzonspor'un oldu. Trabzon maçın başından sonuna oynadığı futbolla kupayı hak ederek kazandı. Şenol Güneş geldiğinden beri Trabzon'da güneşli günler yaşanıyor. Bugün çıkardığı 11 ile olsun rakibi analizi ile olsun farkını ortaya koydu özellikle Fenerbahçe'nin son haftalarda öne çıkan kanatlarını Cale ve Serkan Balcı ile adeta kırdı. Fenerbahçe'de tökezlemeye müsait oyuncuların (Bilica, Selçuk, Vederson)üzerine üzerine gitti Trabzonspor ve rakibi baskı altına aldı. Şenol Güneş bunları yaparken Daum da boş boş oturmuş ve dersine çalışmamış. Takımda en ufak bir sürpriz en ufak bir rotasyon en ufak bir alternatif üretme düşüncesi yok. Guiza yalnızları oynuyor. Alex bir şeyler yapsa da kazansak diye düşünüyor heralde kenarda dahi! Daum. Şans bu Alex yine çok şık bir golle takımı öne de geçirdi ama bundan sonra da Daum aksayan takıma bir türlü müdahale etmedi. Duran topta Umut Bulut güzel bir kafa golü attı. Bu golde kafaya çıkan adamını kaçırıp anca ayağını kaldıran Bilica yaptığı bu hatayla yine yıldızlaştı. Fenerbahçe sağ çaprazdan Gökhan Gönül'le bir pozisyon yakaladı ki maçın kırılma anı budur, Gökhan Gönül kendine güvenip vurmadı ortaya pas çıkardı ve pozisyon kaçtı. Akabinde Engin Baytar sol kanatta yakaladığı topu Lugano'yu da çalımlayarak kaleye zımbaladı. Burdaki fark Engin Baytar kendine güvendi ve pas vermesi gereken yerde şutunu çekerek golü attı. Bu golde de Lugano tek başına forvetlerle savaşırken Bilica ancak gol olduktan sonra Engin'in karşısındaki yerini alabiliyordu. Gol aramaya giden Fenerbahçe bunu organize bir şekilde yapamadığı için Gustavo Colman'ın ayağından 3.golü yemeye mahkumdu.
Sadri Şener, Hugo Broos yerine Şenol Güneş'i daha önce getirseydi bugün şampiyonlukta bile şansları olabilirdi. Kupayı almaları kötü geçen sezonda büyük bir moral oldu. Seneye Şenol Güneş bu takımı şampiyonluğa oynatır.
Fenerbahçe'ye ligin bitimine iki hafta kala kıymetini bilirlerse aslında faydalı bir tokat oldu bu yenilgi ve parlak gözüken durumun aslında o kadar da parlak olmadığını gösterdi. Bu takım şampiyon da olsa ne Bilica bu takıma layık bir stoperdir ne de Daum bu takıma layık bir hocadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder