13 Haziran 2010 Pazar

Dünya Kupası 1.Gün




Güney Afrika:1-Meksika:1
Tshabalala kupanın ilk golünü atan isim oldu. Sol çaprazdan ok gibi fırladı gayet de güzel vurdu. Meksika'da maç boyu öne çıkan adam olan Marquez defansın kaleciyle onu başbaşa bıraktığı anda beraberliği getiren golü atarken pek de zorlanmadı. Meksika zaman zaman topla oynamada rakibini bayağı bir ezdi ama forvette sıkıntıları var. Güney Afrika ise ev sahibi takımların klasiği gibi ilk gruptan çıksa iyi iş başarmış olurlar.
Uruguay:0-Fransa:0
Fransa bildiğimiz, tahmin ettiğimiz gibi. Yine vasatlar ve Afrika'ya Domenech'le giderek zaten kupayı baştan heba ettiler. Takımda 10 numaralı formayı Govou giyiyor bir de onbirde başlıyor yedekte Henry, Gignac dururken gerisini siz düşünün. Diaby, Govou Fransa'da ilk 11'de oynayacak adamlar değil sırıtıyorlar o takımda, hoş takımda genel olarak da bir organizasyon olduğu söylenemez. Ribery'i çok hızlı iyi hoş da bu maçta o da kaderi değiştirecek hiçbir hareket yapamadı. Takımın yıldızı ilan edildiğinden sanki maça ağırlığını biraz daha koymalı ve takımına maç kazandırmalı gibi geliyor bana.
Uruguay'da ise sanki bir Alvaro Recoba eksikliği göze çarpıyor. Forlan takımı hücum ettirmek için gerilere kadar geliyor. Fransa savunmasını allak bullak da etti ama partneri Luis Suarez beni hayal kırıklığına uğrattı. Ajax'taki performansı ile yere göğe konamayan forvet ilk maçında oldukça silikti. Edison Cavani'yi forvette deneyebilirlerdi bu maçta en azından Abreu gireceğine oyuna o girseydi daha iyi olabilirdi işler Uruguay açısından. Ayrıca Lugano da Toulalan'a verdiği ayarla rakibini delirtmeyi bildi ve sarı kartını gördü yine kaşla göz arasında. Maçın hakkı da ancak beraberlik olurdu zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder