18 Haziran 2010 Cuma

Yunanistan: 2 - Nijerya: 1

Kaita'nın gördüğü kırmızı karta kadar her şey Nijerya'nın istediği gibi gidiyordu. Uche'yle 1-0 öne geçmişlerdi. Yunanistan bir şey yapabileceğe benzemiyordu. Kaita'nın burada çok şaştığına aldanmayın hareketi tartışılmaz derecede sert ve kırmızı kartlıktı.

Yedikleri goldeki şanssızlığın aksine bu sefer  Yunanistan şansının yardımı ile bulduğu golle sevindi.
Sevinmenin dozunu biraz abarttıkları da söylenebilir hatta. Korner direği falan ne varsa yedekleriyle birlikte üzerinden geçtiler.
Dünya kupasında başarılı maçlar çıkaran kaleci Enyeama'nın uzaktan gelen şutu sektirmesiyle Torosidis topu ağlarla buluşturdu. Goldeki hatasına rağmen Nijerya kalecisi Enyeama kupanın en dikkat çeken en formda kalecisi görüntüsünde ve kupa sonrası transfer piyasasında adı geçeceği kesin.
 
Rakibi 10 kişi kalan Yunanistan umutsuz başladığı maçta 1-0 geriden gelerek 3 puanı yakaladı.

Karagounis'i Türkiye'de Emre Belözoğlu'na benzetmişimdir hep. İnter'de de birlikte oynamışlardı. Ancak Yunanistan takımının uzun süre liderliğini yapan Karagounis eski görüntüsünden uzaklaşmış ve kupada şu ana dek pek etkili olamadı.

Yunanistan: Alexandros Tzorvas - Loukas Vyntra, Sotiris Kyrgiakos, Vassilis Torosidis, Alexandros Tziolis, Avraam Papadopoulos, Socratis Papastathopoulos (Dk. 37 Georgios Samaras), Giorgos Karagounis, Kostas Katsouranis, Dimitris Salpingidis, Fanis Gekas
Nijerya: Vincent Enyeama, Chidi Odiah, Danny Shittu, Joseph Yobo, Taye Taiwo (Dk. 56 Uwa Echiejile) (Dk. 79 Rabiu Afolabi), Kalu Uche, Dickson Etuhu, Haruna Lukman, Sani Kaita, Yakubu Aiyegbeni, Peter Odemwingie (Dk. 46 Chinedu Obasi)
Goller: Dk. 16 Kalu Uche (Nijerya), Dk. 44 Salpingidis, Dk. 71 Torosidis (Yunanistan)
Sarı kartlar: Dk. 15 Papastathopoulos, Dk. 60 Tziolis, Dk. 88 Samaras (Yunanistan) Dk. 89 Obasi (Nijerya)
Kırmızı kart: Dk. 33 Kaita (Nijerya)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder