18 Haziran 2010 Cuma

Fransa: 0 - Meksika: 2

İlk golü attıkları gibi tereyağdan kıl çeker gibi maçı kazandı Meksikalılar. Çünkü karşılarında isim isim iyi bir oyuncu grubu olsa da iyi bir takım yoktu. Bu da Domenech'in eseridir. Kendi pozisyonu sol beki zor oynayan Abidal'i stopere çekmiş, Fransa'da sezonun en iyi adamı Gourcuff kulübede, nereden torpilli olduğunu çözemediğim Govou sahada. Bu takımdan da kazanmasını beklemek biraz zor oluyor haliyle.
Herhalde Fransa'da da böyle eli belinde bekleyen çok insan vardır bu derece kötü oynatılan! bir takımın teknik direktörünü.


Asla küçümsenecek bir iş olmasa da Fransa gibi kaliteli oyuncularla kurulu bir takımı da yönetmek bu kadar zor değildir. Domenech'in ortaya çıkardığı bu vasatın bile çok altında kalan tablo onun kendi yeteneği! olsa gerek. Ama esas hata Domenech'le kupaya giden Fransız futbol federasyonunundur. Bu tabloyu öngörememek söz konusu değildi. Ellerinde Blanc gibi Deschamps gibi genç ya da Tigana hiç olmadı bizim Ankaragücü'nü çalıştıran Lemerre gibi tecrübeli alternatifleri varken gidip de takımı bu adama bırakırsan niye böyle oldu diye sormaya da hakkın yok.
Ribery'i yere göğe sığdıramayan, bonservisine paha biçemeyenler bu turnuvayı bir daha izlemeli. Kulüp takımındaki kadar muhteşem oynamasalar da Messi, Ronaldo, Sneijder gibi yıldızlar bu denli silik kalmıyorlar ülkelerenin milli takımlarında. Ribery çok iyi bir kanat oyuncusu olabilir ama dünya yıldızıdır diyemiyorum kimse kusura bakmasın.
Galatasaray'da geçen sezon fazla katkı veremeyen Dos Santos turnuvada oldukça iyi bir performans ortaya koyuyor. Galatasaray bonservisini almayı ihmal etmese iyi olacak gibi gözüküyor.
Meksika bu skorla Fransa'yı saf dışı bıraktı ve gruptan çıktı diyebiliriz aynı Uruguay gibi. Son maçta berabere kalmaları el ele gruptan çıkmalarına yetecek. Çıkma şanslarının düşük gözüktüğü grupta ilk ikiyi yakalamaları önemli bir başarı.
Fransa: Hugo Lloris, Bacary Sagna, Eric Abidal, William Gallas, Patrice Evra, Jeremy Toulalan, Abou Diaby, Florent Malouda, Franck Ribery, Sidney Govou (Dk. 69 Matthieu Valbuena), Nicolas Anelka (Dk. 46 Andre-Pierre Gignac)
Meksika: Oscar Perez, Efrain Juarez (Dk. 55 Javier Hernandez), Rafael Marquez, Francisco Rodriguez, Carlos Salcido, Gerardo Torrado, Hector Moreno, Ricardo Osorio, Giovani Dos Santos, Guillermo Franco (Dk. 62 Cuauhtemoc Blanco), Carlos Vela (Dk. 32 Pablo Barrera)
Goller: Dk. 64 Hernandez, Dk. 79 Blanco (Penaltıdan)
Sarı kartlar: Dk. 5 Franco, Dk. 48 Juarez, Dk. 49 Moreno, Dk. 83 Rodriguez (Meksika) Dk. 45 Toulalan, Dk. 78 Abidal (Fransa)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder