10 Haziran 2010 Perşembe

Efsane Geri Döndü

Efsane koç Aydın Örs Fenerbahçe Ülker çatısı altına geri döndü. Bir süredir adı ligin yeni takımı Medical Park Trabzonspor ile anılan Aydın Örs'ün Fenerbahçe Ülker'de teknik menajerlik görevine getirildiği ve yardımcı antrenör Ertuğrul Erdoğan'ın da yoluna devam edeceği açıklandı. Yani fotoğraftaki ikili tekrar buluşacak.
Daha önce de Aydın Örs'e basketbol şubesinin başına geçmesi teklif edilmişti ancak bu proje gerçekleşmemişti. Teknik menajerlik lafı ve birkaç gün önce Harun Erdenay ile de görüşülmesi bende önümüzdeki sezon Aydın Örs için sahada takımın başında koç olarak değil de sanki tribünde oturacakmış gibi bir izlenim uyandırdı ki şayet böyle bir düşünce varsa yanlış olur. Çünkü bu ülkedeki en iyi koç olan Aydın Örs'ü en iyi olduğu alanda yani koçluk görevinde kullanmak gerekir. Yine de her koşulda Aydın Örs gibi bir ismi tekrar kulübe kazandırmak önemli. 3 senedeki iki şampiyonluğa rağmen özellikle Euroleague'de tatmin etmeyen basketbolu ile Tanjevic'ten sonra Fenerbahçe Ülker Aydın Örs'le iki kulvarda da iyi basketbol oynayan bir takım olarak çıkışa geçmeye hazırlanıyor.
Geçtiğimiz hafta Aydın Örs'ün Efes Pilsen'deyken yetiştirdiği yine çok başarılı koçlarımızdan Oktay Mahmuti de Galatasaray Cafe Crown'un başına getirilmiş ve Ermal Kurtoğlu'nu renklerine bağlamışlardı.
Lige yeni çıkan Medical Park Trabzonspor'da Evren Büker'i kadrosuna kattı ve onlar da genç isimlerle çok iyi bir hava yakalayan Alaattin Yakan ile yollarına devam edecekler.
Neticede üst düzey koçlar ligimize geri döndü ve seneye basketbol liginin seyir zevki, kalitesi bu seneden çok çok daha iyi olacağa benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder