16 Haziran 2010 Çarşamba

İspanya: 0 - İsviçre: 1

Ne İtalya'nın ne de İngiltere'nin berabere kalması gerçek sürpriz bu maçta yaşandı. Tamam İspanya belki 3-4 atmazdı ama bir farkla da olsa bu maçı ne yapar eder alırdı diye düşünürken baltayı taşa vurdular. İsviçre Fernandes ile rakibini devirdi ve iyi bir başlangıç yaptı.
İspanya'nın işinin Avrupa Şampiyonası'ndaki kadar kolay olmayacağını daha önce söylemiştim. Aragones'ten sonra Del Bosque'li takımın asla yenilmeyecek bir takım olmadığını ise Ali Sami Yen'deki Türkiye-İspanya maçında görmüştük.
Elbette bu İspanya için dünyanın sonu değil. Hala göze en hoş gelen futbolu oynayan takım en iyi ayağa pas yapan takım onlar. Ama asla 2008'deki gibi diğer takımlarla aralarında uçurum yok.

Ottmar Hitzfeld kurt hocadır elindeki malzemeden iyi bir sonuç çıkardı ilk maçta, Del Bosque'nin ise Villa'yı ileride tek bırakarak başlaması yanlış bir strateji, İspanya takımı iki forvet oynarsa daha baskılı olacak. Herhalde bugün anlamıştır bunu.

İspanya: İker Casillas, Sergio Ramos (Dk.61 Fernando Torres), Gerard Pique, Carles Puyol, Joan Capdevila, David Silva, Xabi Alonso, Xavi, Sergio Busquets, Andres Iniesta (Dk.77 Pedro Rodriguez), David Villa
İsviçre: Diego Benaglio, Stephane Grichting, Stephan Lichtsteiner, Philippe Senderos (Dk.36 Steve von Bergen), Reto Ziegler, Tranquillo Barnetta (Dk.90 2 Mario Eggimann), Gökhan İnler, Benjamin Huggel, Gelson Fernandes, Eren Derdiyok (Dk.79 Hakan Yakın), Blaise Nkufo
Gol: Dk.52 Gelson Fernandes (İsviçre)
Sarı kartlar: Dk.30 Stephane Grichting, Dk.75 Reto Ziegler, Dk.90 1 Diego Benaglio, Dk.90 5 Hakan Yakın (İsviçre)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder